Saturday, 19 January 2013

Koleksi baju 2001

Today...nak tepek pic koleksi baju tahun 2001
baju time ni zaman belajar uitm s.alam
berat masa ni 45kg je
sekarang berat 53kg tapi Alhamdulillah dgn 
pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL yg berdisiplinbaju ni
shida masih dapat pakai 

gambar ni di ambil bulan 12 cuti sekolah baru-baru ni
So. Siapa nak fit badan mcm shida, 

jom beli premium beautiful
pengedar sgt2 diperlukan
@019-9639884



Friday, 18 January 2013

Mengurut


Salam jumaat..
macam x de apa nak update tp nak cite pasal URUT..
al-kisahnya ahad lalu shida terkena seliuh urat time angkat barang keluar dari kereta.
ingta takde apa, tp
nampaknya berlarutan pulak.
aduss.. susah jugak la bila tangan kanan yang terkena
sebab shida ni right handed person.
so ingat nak tunggu je..tp selasa ari tu shida dah g urut sekali di Kg. Balai Besar
siap berbekam lg..
Alhamdulillah rasa ringan sikit..
tp macam x hilang sepenuh nya

so, malam tadi terus balik ke cendering,
pg ni set appointment urut dgn TOK urut yang selalu urut shida lepas bersalin
Alhamdulillah...memang berbaloi balik kampung..
semua biji2 angin kat urat dia urutkan.
selesa sangat bila dah x ada sakit2 mcm seminggu lepas..

jom layans pic kampung shida

Gambar langit yang biru..malas nak snap betol photographer shida..ni view dari surau kami

alahai mamat mana jd model ni... nampak tak view bukit belakang tuu..nice kan


Ini pun gambar dari photographer yang malas..nampak bukit je, pantai tak nampak plak. view dari surau jugak ni


sape nak no telefon tok urut ni sila lah pm / sms shida @019-9639884

Thursday, 17 January 2013

1 murid 1 sukan

Hurm...cikgu-cikgu kene jalankan 1 murid 1 sukan.
So do I.

As a mom to my 2gurls and 1boy.. have to rush here and there after school.Then drive again to fetch Faris at Soleh Aulad...
Vroom.. drive straight to school..opps.
Drop kakak and send kakak kat rumah guru sebelum turun padang untuk mengajar BOLA TAMPAR..ahaks..tampar laa sgt..

Bila sampai padang, tengok-tengok ada dua kerat je budak..aduyaii...
on-off-on-off-..lari lari sikit.. bola pon tak der.
kwang-kwang.

Off to rumah guru..
Layan anak2 je laa
joms..

premiumbeautiful
Adik nak naik jugak beskal...agaknya itu la yang si Faris cakap kat kakak Zahara.  Sian adik kata kak ara. 


premiumbeautiful
Kakak nak ambik gambar dulu sebelom berbasikal..aduyai..macam ibu jugak ni..suka nya bergambar.hihiii..Adik kat belakang tuu sibuk nak naik basikal lagi..


Inilah hero Shida sorang tuu.. Muhammad Faris nama saya...tahun depan saya nak sekolah AN-Najmi..agak2 pok zul nak hantar lagi ke trip ke najmi next year..kan?


Ini kawan Faris.. kami sama umur tau.. Kami di lahirkan oleh ibu kami pada hari yang sama iaitu 
16 oktober 2010... ini kami sekarang... jeng jeng....


Ini pulak gambar kami berdua ketika kami berusia 2 bulan lebih...nama ibu kami Pn Norshida (ibu Faris) dan Pn Norsalwa (ibu Aqil)...
kami nak sekolah an-najmi sama2 nanti..

Yang best, ibu-ibu kami berdua ni pemakai CORSET PREMIUM BEAUTIFUL tau.. ibu cakap pakai premium beautiful memudahkan proses menyusukan kami..
dan sekarang kedua-dua ibu kami pakai SUPER HOT SHORT BRA premium beautiful..hihi...kami tolong ibu buat iklan..

Okey..ibu cakap ibu dah penat dengan line internet sekolah yang sangat lembab..jd ibu nak stop dulu..bye bye





Monday, 14 January 2013

GLOW at GLAM 2013

Assalamualaikum.

Perjalanan beribu batu, pasti untuk tujuan tertentu,kan?
Begitulah Shida meninggalkan anak2 dan family pada 11 Januari 2013 untuk bersama-sama dalam GLOW GREEN LEADERS ORIENTATION WEEK at GLAM yang berlokasi di TTDI.

Alhamdulillah, tiba di Hentian Putra dengan selamat dan aman tanpa havoc seperti yang di gemburkan kerana pada 12 Januari juga ada satu perhimpunan rakyat 1 Juta di KL.

jom layan pic Shida bersama seorang teman Hayati Hamid dari Kemaman.


premium beautiful
Pagi masih gelap ketika kami mula bergerak menuju ke GLAM.  Gembira dan excited untuk menjejakkan kaki kali pertama ke GLAM yang selalu di sebut oleh mentor Iza Rashid dan Sha Khalid.


premium beautiful
Tengok tu,wajah excited Shida bila sampai depan pintu Green leaders Group.


premium beautiful
Jom.masuk dulu tengok rupa dalam GLAM pulak.


premium beautiful
Kami ambik tempat depan,sebab nak dengar jelas semua perkongsian dari 5 orang speaker hari ni.


premium beautiful
5 Orang speaker hebat dalam GLAM: dari kiri Eqah, Ieja, Hanis, Sha, Yong & Ain


premium beautiful
Kami semua akan terbang ke SHANGHAI June 2013 nanti


premium beautiful
Shida tak lepas peluang bergambar dengan pengasas Akademi ini ; CDM Hanis Haizi


premium beautiful
Bergambar lagi bersama CDM Sha Khalid yang banyak membantu Shida dalam bisness.


Rasanya setakat ini saja entry kali ini. Sebelum off-idea shida nak share sekali lagi gambar-gambar menarik Shanghai yang akan kami lawati June ini. Siapa yang belum bisness, jom lah buat side income bersama GLAM.

Layan pic Shanghai yer.
premium beautiful



Sekian saja.
Dapatkan appointment anda untuk bersama-sama kami ke Shanghai.
Call/sms Shida @019-9639884











Sunday, 13 January 2013

Shopping Trip to Shanghai 2013

2 years in this business, 7 countries CDM Sha (leader shida yang hebat ni) dah pegi for FREE & currently open new package to SHANGHAI, CHINA.

In sha Allah we will go in June, 2013 for 5 days & 3 night.
All accommodation & food will be provided. 
Only prepare your self & we gonna have so much fun in Shanghai!!


Just Book Your Appointment NOW
And Shida will show you how to get this FREE Trip & the shopping money!
Give me a call/sms 019-9639884



Sha kata dia memang suka sangat travel especially ke Oversea, boleh tengok negara & budaya orang. Sebab setiap negara confirm ada budaya yang tersendiri. Jauh perjalanan luas pengalaman. Betul tak? So Shida pun dah tak sabar2 nak g Shanghai bersama Sha dan biz Partners yang lain.
So, Let's check it out apa TOP Attractions yang ada di Shanghai


'Shanghai is the largest city by population in the People's Republic of China (PRC) and the largest city proper by population in the world. It is a global city, with influence in commerce, culture, finance, media, fashion, technology, and transport. It is a major financial center and the busiest container port in the world.'

BUND 

premium beautiful

the Bund is the old colonial-era style street located in downtown Shanghai along the Huangpu River. The Bund is one of the most famous destinations in Shanghai and includes breathtaking views of Pudong’s skyline especially at night. Often the first stop for many visitors, the Bund is surely the best way to introduce Shanghai’s city-like atmosphere!


HUANGPU RIVER CRUISE

Confirm best, sebab masa trip ke Guangzhou Sha cakap they all pun naik cruise menyusuri sungai.
Sceney along the river 'A spectacular sight is that the two suspension bridges, Nanpu Bridge and Yangpu Bridge, appear to arch over the Oriental Pearl TV 


NANGJING ROAD


Nanjing Road is a prime commercial area in Shanghai and is a shopping paradise for visitors from all over the world. This premier shopping street has become a must-visit metropolitan destination for fashion-conscious shoppers.


Yuyuan Garden


Yuyuan Garden is the largest of Shanghai's ancient gardens with Ming and Qing architectural styles. The garden has six areas, each with its own style. The Grand Rockery, in the center of the Garden, is the most renowned sight. Near the garden, there is the City God Temple, where various of local snack shops and streets are scattered around.


Enough for now & just wait for Shanghai trip nanti :) Shida dah boleh imagine how happy kitaorang nanti. For sure we will enjoy the sightseeing, shopping & river cruise!! tak sabarnya...

Sebagai penutup, gambar masa kat Guangzhou dari CDM Sha Khalid sebagai pembakar semangat.






Friday, 11 January 2013

Purple Day

it's purple day of the week.........

let's see 

premiumbeautiful

itu baru 2 org...........Td memng hampir 1 sekolah
pakai purple....
what a SAME taste of SMATED teachers...hahahhaa

HOWEVER........
the best is....makin ramai yang bertanya kan tentang brand terhebat
iaitu...........
.
.
.
.
SHORT BRA PREMIUM BEAUTIFUL
.
.
.
.

sambutan sangat menggalakkan...
ia BEST...
MANTAP kan lagi..
no more GEGAR2...
FULL SUPPORT...
.
.
alamak...bestttt laaaa


sejak di perkenal kan....

Ia TERUS HANGAT..
...............HOT...................
WANTED.....................................
............................LARIS..

jom beli...atau berminat menjadi pengedar.....
pm shida @019-9639884

Bye readers.......chow


Wednesday, 9 January 2013

Short Bra

Salam uollsss...

BUSY sungguh...........plus penat mengharungi tahun 2013 masuk week 2 persekolahan ni...
however....................nak citer jugak pasal short bra premium beautiful ni


this is the best bra in the world.............

TESTIMONI:
seorang customer shida jenis cik B agak besar...
bila tiap kali bersalin (tempoh menyusukan anak) alamak lg lah besar saiz nya
kerana menampung susu yang penuh
sehinggalah beliau membeli 3 helai premium beautiful short bra untuk di pakai sejak dlm 
pantang selepas bersalin anak ke2
dan menurut laporan beliau..
apabila beliau masuk kerja...
byk perubahan katanya..antaranya ialah:
  • susu badan bertambah byk
  • walopun susu banyak, tetapi tidak ada masalah isi terkeluar dari cup kerana PB sgt elastik dan mampu menampung pembesaran akibat pertambahan susu
  • membetulkan posture badan
  • mengecilkan pandangan depan dan sisi kerana keupayaan cup PB yang mampu menganjal td...
  • lebih mantap..tiada gegaran ketika berjalan..
  • getah yang sgt lebar dan kuat abg sokongan kepada cik B yang berat
  • belakang berbentuk U memberi sokongna yg lebih hebat
  • tiada masalah bau susu...kerana sifat kain PB yg menyerap bauI(jika ada)
  • sgt mudah ketika proses menyusu
  • sgt mudah ketika proses mengepam susu di tempat kerja
  • basuh cepat kering

Pendek kata sangat berbaloi la beli...

jom pm shida @019-9639884



Tuesday, 8 January 2013

Rawatan Resdung

Apa???????????? resdung..........
yep...anak Shida yg sulong ada resdung..
symptom nya: 
bersin pagi2, hidung tersumbat bila dalam air-cond,
gatal idung bila makan udang (favorite dia udang tu)
sian dia...
pernah try ubat kampung yg beli di pasar dungun...
ia bentuk serbuk..
caranya:
letak kan serbuk di atas jari..then sedut masuk hidung...
tunggu..ia akan menyebabkan pesakit bersin, bersin, bersin
dan kuar lendir-lendir dr hidung..

jom tgk gambar ni...

premiumbeautiful

Menurut anak shida..selepas rawatan ni..hidung rasa lega...
jika kwn2 yang alami resdung nak try..bule dapatkan ubat ni di pasar Dungun yer...(pasar lain ada 
gak kot..hehehe)

My best mentor in life

I am a nutritious, healthy, beauty type of person..
i think....

since i quickly felt in love with such healthy products...
starting 1998....I already consumed AMWAY products...
till now....

then I found corset PREMIUM BEAUTIFUL in year 2001..
and I continuing wore the corset since 2001 till now..

lastly i found HERBALIFE in year 2009...
i felt in love with that superlicious healthy drinks in just a blinks of eyes...

I thanked Allah... for all these...
i live healthier... i felt healthy day by day..
i looked healthier that i was never imagine...

we are what we eat, what we do, what we decide for our body


We must live healthy... to perform our duty in this world..
not only to be beauty....
but to stay healthy...is much more difficult than to be beauty..rite??


 

in a way to be healthy... we must eat healthy foods...
practice healthy eating habit too...



then we might get happy family...
healthy family too...
WE LIVE TOGETHER...


to be healthy.....dont forget to measure your weight...
be in ideal weight... is the way to be on the right track of being healthy....


Sape yg suka sihat2....let's share...

Sunday, 6 January 2013

It's schooling time is back

Hai readers.......i'm a bit busy with schooling days...........
let's update something....


On 1st Januari 2013...
it's all started....
the FIRST step of my second girl at school...
deep in my heart... hows time flies so fast...
THANKS GOD..she is happy in her class 1 INTAN
ibu will always pray for your success my dearest...



2nd Januari 2013
since we were apart for quite so long holidays..
we enjoy the second day at Bilik Guru...
sharing more stories.....
about going here & there,...
buying things...............
and gossiping too..hahahaha


enjoyed eating Durian crepe again and again
from my fren Mimas melati...
Faris ate 3 pcs of DC on that day...
macam x caya faris makan byk gtu...aduyaiii



3rd Januari 2013...
started enjoyed the classes..
 looking at their attitude in early year like this...
give me quite a lot of inspiration and motivation...
hopping that the situation will remain like this...
SMVD students started having 2 teachers in each session of learning in class
they were happy, i hope...
one teacher is teaching...while another one is helping...
hope..no one will fall asleep....



That was all....so far.... everything went smoothly....
as what we all hope...
YEAR 2013...
it's a change...
CHANGE of attitude, thinking, acting...........
lets do something to be another one


sekian.............jupe lg readers...thanks for your visit..
Muaahhh

Thursday, 3 January 2013

Are you bored???


HAiiiiiiiiii....my dearest followers and readers...
sesaje nak post pic kebosanan di sekolah td...ketika menunggu pukul 3 petang untuk aktiviti bersama pelajar tingkatan 5 hari ini... time ni semua org lain balikk
tp shida stay at the library............
my favourite port at school.............
tetibe menggila jap...kuar camera... snap as much as picture of me..

hahahaaaa.... these are some of the pic...
enjoy..........

ok..nites all
gonna be quite busy.. but will fortunately spend some time on blogging........
I felt in LOVE with blog-ing..................
thanks to the BIZNESS....

see you guys..


Wednesday, 2 January 2013

Free Trip SHANGHAI

It's glad to announce that free trip is start now.............
we are going to SHANGHAI............for 5 days and 3 nights...
it's gonna be FREE ticket going and back, accommodation, dinner, transportation there, 
we just BRING MONEY for SHOPPING...........
kalau x nak shopping... we just can go and enjoy the trip...
alaaaa..jalan2 makan angin laaa kan.

let's google some pictures of SHANGHAI CITY....

premiumbeautiful
Pic from google


premiumbeautiful
Pic from google

premiumbeautiful

wow...lihat lah jalan nya yang berpusing-pusing.....
jom kita sama2 layak kan diri dan pergi tgk sendiri



Taman tema air nya yang sangat mengagumkan............ fuhhh... memng sure best kalau dapat pergi berdua dgn pasangan....

'seminit kita lambat, orang lain dah dahului kita sesaat lebih awal'

jom start sekarang.............
pasti semua akan dapat FREE TRIP to SHANGHAI....
call me to get your ticket
@019-9639884





Tuesday, 1 January 2013

It's end...end of 2012

Alhamdulillah....

Sekejap je 4 bulan dlm bisness corset premium Beautiful nii... Walaupon dah lama jd pengguna...hanya trimester ke-3 tahun 2012 barulah shida terbuka hati dan tergerak nak berbisness dgn corset premium beautiful ni...
Syukur..dlm tempoh terdekat, shida dah naik pangkat...setangga demi setangga... dan pengakhiran tahun ni dgn satu lagi kenaikan pangkat.....

Sales Manager.................

Senior Sales Manager...........

gonna be a Diamond Sales Manager....

Perjalanan yg payah seperti selalu di katakan oleh ramai orang menjadi sangat mudah dengan laluan yang betul dan guidance dari leader yg betul bersama group yg betul... shida memilih GREEN LEADERS GROUP... kerana memng terbukti group ni sgt membantu rakan2 team nya...TEAMWORK is everything here...

lets see what is so interesting pasal bisness ni...

INCOME / BONUS

First of all Shida suka kerana setiap 12hb duit bonus bisness akan masuk ke dalam akaun tanpa pernah missed sekali pon until NOW... Alhamdulillah... seriously, sebelom bisness ni..shida saving jugak..tp selalu je korek dan korek jew... sekarang, slowly shida dah berjaya byr hutang2 belajar diploma dulu (yayasan trg) dan skrg sedang bertungkus lumus nak bayar full settlement PTPTN tuu... sesak nafas betol selagi x habis hutang belajar ni..kan... readers yg belajar kerajaan tanggung mesti rasa sgt bersyukur kan???
Di samping byr hutang, shida dapat juga bershopping sikit2... Amin.

FREE TRIPS 3 TIMES PER YEAR

YESS betoll....trips free setiap tahun 3 kali akan di beri SECARA PERCUMA kepada usahawan mcm shida.. Walaupon shida belum dapat sb baru je join 4bulan...tp shida pasti akan ke SHANGHAI untuk 1st trip 2013 ni... jom tgk leader shida yg dah enjoy her free trips..

pic from Sha Khalid
Ini petikan dari blog Sha

" Masa started this business dulu tak pernah target pun actually nak pergi melancong. Focus at least dapat 2k-3k pun dah cukup. Tapi bila first time Sha qualified FREE trip ke Hong Kong Disneyland terus set in mind, setiap kali ada FREE trip mesti nak pergi. And sampai sekarang dah 7 buah negara Sha qualified & 5 negara dah pergi, started withHong Kong Disneyland, Vietnam, Holland, Belgium & Guangzhou. In Sha Allah March nanti ke London & Paris. Ni lah namanya 'Tuah Ayam nampak di Kaki, Tuah Nor Hafizsha Allah sahaja yang tahu ;) ' Alhamdulillah syukur syukur..Sebenarnya dalam business ni nak qualify melancong senang sangat-sangat sebab semua perkara buat sama-sama as a TEAMWORK, and in sha Allah bulan January 2013 pakej baru ke SHANGHAI, so jomsss follow Sha pergi sama-sama pulak k :) "


Banyak lagi yang akan kita dapat jika kita berusaha bersama2 dalam bisness ni... kita akan dapat capai impian untuk buat saving, extra income or side incomene bg yg dah berkerja macam shida ni, dapat pelbagai pengalaman untuk majukan diri, menjadi lebih berani, berkeyakinan, bergaul dgn org yang berjaya, berjumpa org yg memerlukan perkongsian... dan macam2 lagi...


2013 permulaan langkah kita...

seribu langkah kita di masa hadapan adalah bermula dgn satu langkah yang kita buat hari ini....