Saturday 22 December 2012

SSC for baby wearing...


Salam.... Kali ni shida nak citer pasal beautiful-comfy-babby carrier.  Hurm nape guna baby carrier??? Bukan stroller?? Meh nak citer..

Anak pertama dan kedua (tahun 2004 & 2006) masa tu belom ada pendedahan kepada baby carrier ni...
So bila makin canggih..makin byk bahan rujukan...Shida makin suka cari info pasal peralatan baby... bila lahirkan anak ketiga Shida start guna baby carrier atau lebih mudah 'penggendong bayi' moden...

di mulakan dgn penggunaan BABY SLING... yang memudahkan proses menyusukan bayi...sb dengan sling kita bule sembunyikan bayi sambil menyusukan dia... Shida menyusukan bayi ketika bershopping atau berjalan2.. COOL kan...

Then RING SLING...masih jugak sling tp ada ring untuk adjustable.... pon besttt...

Sehinggalah the latest ni shida guna SSC atau MEI TAI...Yg ni memng comfy dan sgt best..Ibu berjalan2 santai tanpa perlu mengankut stroller yg agak berat..baby selamat bersama kita di atas gendongan...

jom layan shida dan faris piccas..

Faris still dlm SSC sb kat jeti perlis kan ramai giler org...
Ibu sempat possing lg hah..

Ibu dan BAby direct attach to mom's body..
On the boat ride to Pulau Dayang Bunting...Faris slept in SSC

Carry at the back is weighless..mcm galas beg sekolah kan??
Kakak Ara pon macam nak suruh galas jew..hahaha

Tengok..dlm kesibukkan nk turun feri..SSC front carry and galas beg baju kat belakang...balance gtu..

Sape yg berminat nak beli...
bule jenguk FB ni...
local handmade lagi hah..
kalau yg jepun punya mau rm500++
200++ jew..
bule pilih pattern fabrik lg tauuu


okey...
Sekian untuk entry SSC/meitai/baby carrier


Hujan Day............

It's SATURDAY....
starting from morning..............
it's raining...
raining.........
and rainingg..
at Dungun,trg...

at home..ibu start to bake pizza.
at the kitchen...
as requested by children....
hurmm...bole laaaaa layanzz jew

ada wedding ceremony of my student from SMTD...
pon x leh nk pegi....
huhuuuu

bahagian ibu...
dah bosan mkn pizza..
jom kita buat paung trg plak...
jom tgk...

Bulat-bulat kan roti paung...

Terus letak dlm periuk INSPIRE then biarkan supaya mengembang

Dah kembang..it's ready to be cooked

Mudah jew..masak guna api slow atas dapur gas


Tunggu masak...cicah air kopi
hujan2 gini..best wooo


selamat menjamu mata
jumpa lagiii...
chow..






Friday 21 December 2012

Perempuan vs Handbags...

Anda suka handbags???
jika anda perempuan...
gojesss, cantik,bergaya....
bekerja mahupun tak bekerja..
WAJIB suka handbags kan???

Impian nak pakai handbeg berjenama
pasti ada dlm setiap wanita...
dalam hati....
DAPAT SATU PON JADILAH....
seumur hidup..huhuuuu


uollsss can visit my mentor blog...
her desire towards designer handbags
are owesome
me????

hahahhhaaaaa
my time might come...
everyone has dreams...
but not everyone are eager to get their dreams...
jangan biarkan impian kita hanya kekal sebagai impian....


let's change attitude
let's start dreaming..
let's work to get our dreams...


follow me...
ask me...
join me..

we are together..
in ONE TEAM..
work together..
achieve together...
be on the top...


Resepi gaya cheff Da : Kuah Merah Laksa Trg

premiumbeautiful


Ahakss....macam bagus jew..nak share2 resepi plaks...
takpe laahh sharing is caring
try la yer kot2 sedap..

KUAH MERAH LAKSA TRG a.k.a kuah masak

bahan2:
4 ekor isi ikan yg direbus/ di panggang
Santan 2 cawan
lada giling a.k.a lada boh 5 sudu besar
rempah gulai 2 sudu besar
kerisik 2 sudu besar
halia 1 hiris
kunyit 1 hiris
lengkuas 2 hiris
bawang kisar(sb shida kisar bwg siap2 simpan peti) 2 sudu besar
asam keping 2 keping
manisan a.ka. gula melaka
belacan kaw 1 inci

cara2:
1. Tumiskan lada lumat dulu dgn myk sehingga garing(api slow)..
2. Masukkan bahan yg di giling(halia,kunyit,lengkuas,bwng,)
masuk skali rempah gulai dan kerisik...
sambung tumis sekejap lg
3. Bila bhn tumis td naik bau, masukkan isi ikan, santan (sedikit air jika nampak pekat sgt)
4. Masukkan asam keping, manisan a.k.a gula melaka sket, belacan
5. Guna kan api slow biar ia mendidih jd pekat...
6. Tutup api bila naik myk nyer....
(kalau warna tak merah dan x naik myk cantik, tambah step 7)
7. Tumis lada lumat & sedikit bwng dlm myk dan periuk asing..
bila dah garing masukkan dlm periuk kuah laksa td..
kacau2 di atas api perlahan...
nanti kolornya akan merah cantik..

maka inilah dia kuah laksa kita

premium-beautiful
Ini contoh ulam paling simple,kubis putih & daun kesum dihiris halus

sediakan sedikit ulaman daripada daun2 spt kesum,bunga kantan, taugeh, kubis,daun kemangin,timun
di hiris halus dan di gaul

sekian itu saje

Selamat Mencuba!!!

Pss: sebarang kekurangan pindaan dr pihak sendiri di alu-alukan..hihhiiii


Ragam Mad Faris ku...

Aduyaiiii...
Faris o Faris....
ini lah permata hati ibu dan abah......
hero pertama la kan...
ahakss....

Sementara menunggu SAHABAT ku NORAIDA untuk pass 
Durian Crepe a.k.a DC yg femes tuuu..
shida bwk buah hati ni layan mainan kat 
KIDDY HOUSE k.trg dulu...

jom layan piccas

happy nyerrr

kepala tersekat ker sygg???

panjat2.....

main kuda plaks,.....

byk nyer toys....

muka tonyerrr....

jd kwn2..kalau di pusat bandar k.trg bersama ank kecik baya fariss
bule lah singgah ke kiddy house tingkat 2 ada mainan2 ni sume
tak lah bosan nunggu...

then... 


inilah NORAIDA kwn shida, tukang buat CREPE DURIAN dari johor
kawan sekolah menengah dolu2...


sekian saje entry kali ni...see ya